2.Desember – adventskalender – Pepperkakeostekake!

I dag vil jeg gi deg en oppskrift på en nydelig juleostekake med pepperkakebunn.
Jeg har laget den selv til venninnekveld og den gikk ned på høykant. Passer perfekt til et av julens mange besøker.

juleostekakepynt

Du trenger:

Bunn:

 

Knus pepperkakene og nøttene i en blender, bland inn smøret litt etter litt til en tykk masse. Det kan hende du ikke trenger alt, men prøv deg fram. Trykk massen i en smurt ringform. Sett til avkjøling i kjøleskapet mesn du lager ostefyllet

Ostefyllet:

  • 6 plater gelatin (eventuelt gelatinpulver)
  • Skall og juice av to appelsiner
  • Evt litt vann
  • 3 dl kremfløte
  • ca 3 dl rømme
  • 200gr kremost
  • 1 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 6 ss sukrinmelis

 

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i et par minutter.

Rasp skallet på appelsinene. Pass på at du ikke får med det hvite. Press så saften ut av appelsinene. Det skal bli 2 dl så spe gjerne med mer vann slik at det blir 2 dl veske. Ha appelsinjuicen i en gryte, kok opp, og ta gryten bort fra platen. Klem bort vannet fra gelatinplatene og ha dem oppi det varme vannet.

Visp kremfløten til krem.
Rør sammen kremost, rømme, vaniljepulver og sukrinmelis med en kjøkkenmaskin til du har en jevn røre. Bland kremfløten forsiktig inn i osteblandingen.

Hell gelatinen med tynn stråle i ostekremblandingen, la gjerne kjøkkenmaskinen stå på sakte men jevnt tempo.

Bre ostemassen over pepperkakebunnen. Sett kaken kjølig i ca 2 timer til den har stivnet.

Pynt eventuelt med rips, kongler, granbar og snø (melis) slik jeg har gjort, eller du kan bruke smeltet sjokolade over, eventuelt pepperkakehjerter.

Denne kaken er glutenfri hvis du bruker glutenfrie pepperkaker. 

ostekake

Please follow and like us:

Leave your thought