Hvordan jeg planlegger det nye året i min Nuuna notatbok

Det er noe litt høytidelig ved det å gå ut av det gamle året og tre inn i det nye.
Man har liksom så mange forventninger og mål for det nye året.
Her ønsker jeg å vise deg litt om hvordan jeg planlegger det nye året i min Nuuna notatbok. Jeg bruker notatboken min som en Bullet Journal, som er en kombinasjon av en journal, en kalenderbok, en notatbok og et sted jeg tegner tegninger eller fargelegger. En del planlegging, en del hjernetømming og en del meditasjon altså.

I år har jeg valgt en ny notatbok for 2017. Jeg følte at det var ok med nye rene ark. Valget mitt falt på en notatbok med rosa og gullstjerne. Jeg ønsket meg noe med litt kraft i, og stjerner er nydelig, syns jeg.

Jeg viser deg her litt av sidene jeg har i notatboken min, under forklarer jeg hvordan jeg bruker boken i hverdagen.

 

På den første siden har jeg skrevet årstallet med tykke bokstaver, slik at jeg kan farge og doodle som jeg ønsker i løpet av året. Under har jeg også navn + adresse etc (det har jeg dekket over her)

Jeg har laget en hovedside med ord jeg ønsker å minne meg på å følge i hverdagen, og skal også lage meg en side med årets ord – men jeg har ikke helt klart å finne ut hvilket ord jeg ønsker å ha for året. I år ønsker jeg å ha fokus på næring, både til kroppen, helsen og bedriften, og på å få meg ut mer – om det så bare er ute i hagen for å lage middag på bålet. Derfor ble det Nourish and bee wild!
Oppdatert: Jeg har skrevet Bee istedet for be – det er fordi vi ønsker å starte andelsgard med bier og villsau, altså er den ekstra E i bee lagt til for å få en dobbelt mening både som be wild, men også bees and wild sheeps. Jeg kjenner nemlig jeg må mentalt forberede meg på både sauer og bier.

Jeg har to sider med framtidsdrift for 6 mnd. Det er igjen inndelt i tre måneder per side. Foreløpig har jeg bare notert ned dager hvor skolen er stengt, men jeg tenkte også å notere ned bursdager (med en annen farge) og kanskje også andre happenings. 

På de bakerste sidene i boken har jeg en oversikt over hva vi har i skap/skuffer/boder og fryser. Det er rett og slett fordi jeg uansett lager slike lister for å ha oversikt, og også fordi jeg har med meg boken min på tur når vi handler – da vet jeg til enhver tid hva vi har, og slipper å handle for mye (eller for lite).
Når jeg da lager ukesplanen min vet jeg hva vi har i f.eks frysen og kan planlegge meny utifra det. Jeg har også lister i boken med ideer til måltider utifra det jeg har, slik at når jeg planlegger kan jeg ta ut måltider fra denne listen.

Dette er et eksempel på ukesplanen min. Her har jeg to kolonner på venstre side – en for avtaler etc og en for ting jeg må huske for bedriften. På høyre side har jeg en todoliste, en enkel kalender for måneden, en ukesmeny og et felt for hva som skjer neste uke. Jeg har også et felt for en eventuell handleliste.

Er du klar for 2017?
Du finner Nuuna notatbøker i nettbutikken her.

PS: Har du laget noe spennende i notatbøkene dine? Jeg vil gjerne se, og dele med mine lesere og følgere! Send meg en mail med bilder hvis du ønsker (anita@villheim.no), eller tagg meg i bildene dine på instagram @villheimno

Comments (3)

  1. Du vet at «bee» er det samme som bie sant? Om du ville at det skulle stå «være vill» skrives å være bare med en «e».. «Be» 😂

    1. Ja, jeg vet Milla 🙂
      Jeg har skrevet det med vilje feil, jeg bare glemte å nevne det over her.
      Et av fokusområdene i år er også andelsgård med nettopp bier. Og sau, villsau. Derav Bee wild, istedet for be wild.

  2. Åh! Ord for det nye året, jeg visste det var noe jeg hadde glemt å skrive i bujoen min. Heldigvis lot jeg det være igjen et ekstra ark på begynnelsen før jeg begynte å skrive i den! 🙂

Leave your thought